zeovit.com EcoTech Marine LLC  

Go Back   zeovit.com > General Discussion Forums - International > General Discussion - English

General Discussion - English General Marine Aquaria Discussion with and without ZEOVit.

Active Threads
0 High Phosphates on new Zeovit system!
Last Post: jacky
Posted On: Today
Replies: 8
Views: 146
0 GIVEAWAY: Bashsea Smart Series Sump Review
Last Post: Premiumaq
Posted On: Today
Replies: 1
Views: 162
0 100g SPS Tank
Last Post: AG Reefer
Posted On: Today
Replies: 2
Views: 52
0 200 gallon switch to Zeovit
Last Post: G.Alexander
Posted On: Today
Replies: 67
Views: 3,477
0 Considering switching from FM to Zeo
Last Post: jacky
Posted On: Yesterday
Replies: 6
Views: 186
0 moving from aF back to Zoevit
Last Post: G.Alexander
Posted On: Yesterday
Replies: 16
Views: 391
0 Mein Zeobecken
Last Post: G.Alexander
Posted On: Yesterday
Replies: 50
Views: 2,485
0 Sale & Clearance: Aquatrance, Sedra, & MORE!
Last Post: Premiumaq
Posted On: 09-18-2018
Replies: 0
Views: 39
0 The Island Reef
Last Post: PmRg
Posted On: 09-18-2018
Replies: 158
Views: 27,302
1 New Tank. Zeovit dosing recommendations
Last Post: decena
Posted On: 09-18-2018
Replies: 59
Views: 2,861
More...
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #31  
Old 05-17-2018, 11:23 PM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 34,990
Default

Can you please post a picture of the Dinos and the Cyanos you have described before ?

Does they come and go or are they there constant ? Is the while tank affected or just some areas ?

Please also tell which kind of sand you have used for your system.

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #32  
Old 05-18-2018, 12:23 AM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

Its a barebottom tank i just recently suck out all the cyano on the bottom of the tank. The algae goes away when i raise the nutrients as well as phosphates if i hit undectable its when it starts happening on the rocks and the egg crate of the frag tank plumb in yo the system
Reply With Quote
  #33  
Old 05-18-2018, 11:33 PM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 34,990
Default

I can not see anything unusual with your dosing regimen but basically you should be able to run your system nutrient poor without getting cyanos.

I do expect your RO water quality is fine and you have already ruled this out with a accurate TDS meter.

Do you feed your fish with algae leaves ?

To get rid of them you might try some of the following treatments:

ZeoBac / CoralSnow
CyanoClean / CoralSnow
A-Balance / CoralSnow

Do you own any of the above products except ZeoBac already ?

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #34  
Old 05-19-2018, 02:48 AM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

I only have zeback i will order some coral snow the issue is when the system reaches nutrient poor corals tent to get more vivid color instead of pale is like i have high nutrients but they are 0.00 and algae with oxygen bubbles start growing
Reply With Quote
  #35  
Old 05-19-2018, 11:31 PM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 34,990
Default

Does PO4 increase if you do decrease the ZeoStart dosage to lets say 1 ml 2 x daily ? When you mention to increase nutrients what is the procedure to reach this ?

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #36  
Old 05-20-2018, 01:12 AM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

I feed more and feed coral food to the system and nutrients go up as well phosphates i will decrease the zeostart to 1 ml instead of 1.4ml to see if i the PO4 imcrease
Reply With Quote
  #37  
Old 05-22-2018, 03:41 PM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

Here is the algae that im getting i lowered the start3 to 1.2ml and algae still there see attached pic and po4 went from 0.01 to 0.02 and no3 are still undectable. I ordened cyano clean and coral snow to dose the system but still hasnt arrived.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	131E1D13-61D8-4FE4-83B3-1E1755C8916A.jpg
Views:	31
Size:	24.3 KB
ID:	21199   Click image for larger version

Name:	A49ADE8B-9BBA-46BF-AE10-71747ADF054B.jpg
Views:	33
Size:	25.1 KB
ID:	21200  
Reply With Quote
  #38  
Old 05-22-2018, 06:17 PM
Bugger's Avatar
Bugger Bugger 目前線上
ZEOdabbler
 
Join Date: Oct 2012
Location: Canada
Posts: 1,095
Default

Is it on top of coral line algae those pictures are so purple.
Is it just because the rocks were painted purple.
Personally I chased numbers for a while and ran into algae issues
There are countless tanks that all exhibit growth and colors with 0 nutrients 0 po4 and 0 no3.
I would start by blacking out the tank for a couple of days.
start 3 is mostly nitrate so you actually added less no3 to the tank
Reply With Quote
  #39  
Old 05-23-2018, 01:24 AM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

I got it last time i ran 0 0 and starve my corals to the point they died. The rocks are covered in coraline and the algae is like a ted purple color i so your recommendation is to let it hit 0 0 i encounter more algae issues when tank is 0 0
Reply With Quote
  #40  
Old 05-23-2018, 05:02 AM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 34,990
Default

Can you please try to take a picture under some kind of more natural light ?

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #41  
Old 05-23-2018, 04:10 PM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

Here is a better picture with just metal halides in 20k
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	AF70243F-C44E-4B45-A8B7-FFE3866A838D.jpg
Views:	40
Size:	23.5 KB
ID:	21201  
Reply With Quote
  #42  
Old 05-23-2018, 11:45 PM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

Update po4 and nitrate are back to undetectable but that algae stills there
Reply With Quote
  #43  
Old 05-24-2018, 02:47 AM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 34,990
Default

I am sorry, I still can not see what exactly it is. Does it look more like red cotton or is it a red slimy substance lice cyanos ?

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #44  
Old 05-24-2018, 03:12 AM
Invictoreef Invictoreef 目前離線
ZEOhead in Training
 
Join Date: Oct 2016
Location: Florida
Posts: 42
Default

Like a dark purple or dark red with skinny strings i used the turkey baster and blow the rocks but these are still there.
Reply With Quote
  #45  
Old 05-25-2018, 04:11 AM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 34,990
Default

Sorry still not sure what it could be, can it be removed easy by blowing it off or is it difficult to remove from the substrate ?

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:39 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright by ZeoVit.com