zeovit.com Prolineaquatics  

Go Back   zeovit.com > General Discussion Forums - International > General Discussion - English

General Discussion - English General Marine Aquaria Discussion with and without ZEOVit.

Active Threads
0 Salt question
Last Post: scybulski
Posted On: Today
Replies: 30
Views: 344
0 HELP? Nitrate issues
Last Post: Blake10
Posted On: Today
Replies: 2
Views: 63
0 Is this dino?
Last Post: ohashimz
Posted On: Today
Replies: 2
Views: 56
0 Deep Blue Shallow 30 Cube
Last Post: Spacetime
Posted On: Today
Replies: 45
Views: 2,196
0 ZeoBac Frozen
Last Post: gguertin145
Posted On: Today
Replies: 1
Views: 38
0 New ZEOvit tank, Algae issues
Last Post: shredded
Posted On: Today
Replies: 54
Views: 2,088
0 Pumpen fr den Kz Absch酳mer S
Last Post: sps_muc
Posted On: Today
Replies: 2
Views: 134
0 One year with Zeovit
Last Post: Acamp
Posted On: Today
Replies: 28
Views: 4,085
0 my new thank....
Last Post: blueyedson
Posted On: Today
Replies: 126
Views: 7,927
0 Dinoflagellate sharing thread
Last Post: ohashimz
Posted On: Yesterday
Replies: 17
Views: 218
More...
Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 12-16-2017, 06:36 PM
SantaMonica SantaMonica 目前離線
ZEOhead
 
Join Date: Oct 2008
Location: Santa Monica, CA, USA
Posts: 252
Default

Copepods eat algae, so the more algae, the more copepods. And then more amphipods.

Pods don't grow inside rock, they grow on it, if the surface has periphyton coverage (which would include some algae).

And yes a skimmer adds oxygen, but it cannot super-saturate with oxygen like algae can. The zeo itself, however, consumes oxygen.
Reply With Quote
  #17  
Old 12-17-2017, 01:22 PM
gguertin145 gguertin145 目前線上
ZEOhead in Training
 
Join Date: Jan 2012
Location: MN
Posts: 51
Default

I was hoping that running carbon would get rid of the yellow color to my water running a scrubber but it just doesnt. Have you come up with a solution for that?


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Reply With Quote
  #18  
Old 12-17-2017, 03:29 PM
SantaMonica SantaMonica 目前離線
ZEOhead
 
Join Date: Oct 2008
Location: Santa Monica, CA, USA
Posts: 252
Default

Yellow is caused by a waterfall going too long before cleaning. The bottom layers die and turn yellow. Just clean more often.

Upflows don't have this problem.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:47 PM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright by ZeoVit.com