zeovit.com AquaIllumination  

Go Back   zeovit.com > Equipment Forums > Reactors

Reactors This forum is for ZeovitReaktors/CaCO2 Reaktors etc.

Active Threads
0 This is really lovely
Last Post: HelenMancuso
Posted On: Today
Replies: 3
Views: 899
0 Low nitrates low Po4
Last Post: tnick
Posted On: Today
Replies: 4
Views: 73
0 B-Balance dosage to raise per mg/l
Last Post: 2una
Posted On: Today
Replies: 4
Views: 37
0 What to do by high barium
Last Post: W.vreeswijk
Posted On: Today
Replies: 24
Views: 1,098
0 Conversion to Zeo from Bio-Pellets
Last Post: G.Alexander
Posted On: Yesterday
Replies: 35
Views: 2,676
0 How to swich to ZeoVit
Last Post: G.Alexander
Posted On: Yesterday
Replies: 11
Views: 484
0 ALK Spike
Last Post: G.Alexander
Posted On: Yesterday
Replies: 5
Views: 116
0 Converting a 1 yr old tank to Zeovit
Last Post: G.Alexander
Posted On: Yesterday
Replies: 22
Views: 1,095
0 Settin up a nano tank whit zeovit...how much flow?
Last Post: G.Alexander
Posted On: Yesterday
Replies: 4
Views: 70
0 Omega Skimmer BLOWOUT, 25% OFF Hanna Checkers & more
Last Post: Premiumaq
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 24
More...
  #1  
Old 09-12-2017, 02:37 PM
shauli shauli 目前線上
ZEOhead in Training
 
Join Date: Jun 2015
Location: israel
Posts: 29
Default Koralin zucht calcium reaktor

Hello everyone

I have a problem with the Calcium Reactor.

It seems that the gas that enters the rector pushes the water from the reactor to the outside.

And what happens is that the water in the reactor empties.

What is the reason this happens?

Thank you in advance for answering...

Shauli
Reply With Quote
  #2  
Old 09-13-2017, 02:55 AM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 33,819
Default

Can you tell us something more about the setting (water flow / CO2 bubbles) and post a picture of the reactors top ?

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 09-14-2017, 03:21 PM
shauli shauli 目前線上
ZEOhead in Training
 
Join Date: Jun 2015
Location: israel
Posts: 29
Default

I am using the iks pump.
The flow rate is 1.8 liters per hour.
I use a tunze electric ph controller.
The gas bubble rate is every 3 seconds.
The controller is set to 710.
At the moment he gives 745.
It takes a few days to reach 710.
By the time it reaches, the water in the reactor reaches the electrode,then I have to fill up with water.
As soon as I fill the water,the ph again reaches 745.
I'm trying to send a video but I can not send.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-14-2017, 03:33 PM
shauli shauli 目前線上
ZEOhead in Training
 
Join Date: Jun 2015
Location: israel
Posts: 29
Default

Attached a picture from the top of the reactor...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	15054175028992036325007.jpg
Views:	27
Size:	67.9 KB
ID:	20210  
Reply With Quote
  #5  
Old 09-15-2017, 04:03 AM
G.Alexander's Avatar
G.Alexander G.Alexander 目前離線
ZEOadmin
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 33,819
Default

Thank you for the picture and the additional information. I think there is air entering the reactor anywhere, the connector which holds your PH probe is my guess.

G.Alexander
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 09-18-2017, 12:30 AM
shauli shauli 目前線上
ZEOhead in Training
 
Join Date: Jun 2015
Location: israel
Posts: 29
Default

That seemed to be the problem.I took care of it and it works right now.
Thank you very much Alexander.

Shauli
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:36 AM.


Powered by: vBulletin Version 3.8.7, Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright by ZeoVit.com